Eindelijk weer een nieuwe blog!

Waarom zo lang geen nieuwe blog?

Het kwam er niet van, vaak de gedachte gehad, maar daar bleef het helaas bij, geen excuus, maar soms lopen dingen toch anders.
Ik heb, op aanraden van, besloten om weer in het Nederlands te gaan schrijven.
Het was een leuk idee om dit voor mijn Engelstalige (Facebook) volgers te gaan doen, maar Google nl. negeert de Engelse taal en heeft voor mijn website, om gevonden te worden in Google waar je dit , uiteraard, ook voor doet, totaal geen meerwaarde. Het omgekeerde  zelfs!

Afgelopen maanden in vogel vlucht….
Fashion Week in Servië

COMPILATIE VAN DE SERBIA FASHION WEEK  (Youtube link)
13131232_1102048383170404_1794483206967136570_o
In April dit jaar ben ik met Carmichael Byfield naar Servie geweest voor de fashion week die daar gehouden werd.
We hadden geen idee wat ons daar te wachten stond, dus erg spannend! Met heel veel bagage bij ons, in het vliegtuig naar Servië.
Carmichael uiteraard de House of Byfield ontwerpen en ik een giga grote koffer, waar ik zelf wel in zou passen, met alle mooie tassen van Carat23.
Gelukkig maar een maar korte vlucht, daar aangekoment moet je toch wel weer even wennen dat je niet met Euros kan betalen 🙂
Ons hotel was niet zo heel ver van de show locatie en we werden steeds met een taxi heen en terug gebracht. Echt heel erg netjes geregeld!
Veel andere ontwerpers sliepen in het zelfde hotel  als wij wat wel erg gezellig is. De eerste avond hadden we ook gezamelijk ons avond eten, wat ook weer super netje georganiseerd was, in een klein maar gezellig restaurant om de hoek.

 

Modellen kiezen en de dag van de show!

Anderhalf of twee uur voor de show begint gaat het spannend worden.
Alle ontwerpen werden door stageres netjes gestoomd, i.v.m. alle kreukels die er tijdens de reis waren ingekomen.
Carmichael deed vooral de stijling voor zijn eigen ontwerpen en ik had de verandwoordelijkheid voor de tassen van Carat23 en de Molinis.
img-45151      chichi-salmon-header-productpagina
De daar aanwezige visagisten en kappers (meestal leerlingen) verzorgen het haar en de make-up voor alle modellen die de shows lopen.
Voorbeelden voor haar en make-up voor Carmichael zijn show had ik een aantal weken voor ons vertrek al gestuurd, zodat ik het op de dag zelf alleen maar hoefde te controleren en eventuele vragen te beantwoorden. Deze dames en heren hebben ook alktijd een aantal zeer drukke dagen om aan alle wensen van de ontwerpers proberen te voldoen.
Kort voor de show is er dan heel even een klein rust moment, voor mij tenminste. Carmichael niet natuurlijk, die is nerveus 😉

Show voorbij, alles weer inpakken!v_velickovic_080416_032

Als de show voorbij is en alle modellen voor de laatste keer op de catwalk hebben gelopen begint een tweede drukke ronde. Zo’n twintig + dames en heren komen van de catwalk en willen snel, na een aantal backstage foto’s, hun eigen kleding weer aan.

Je krijgt dus het ene na het andere ontwerp aangereikt en moet weer in de koffers. Dat valt dan wel mee, vaak genoeg koffers gepakt in mijn leven, maar ik moest heel goed in de gaten houden dat alle de tassen van Carat23 en de Molinis weer terug kwamen! Dus check en dubble check of de aantallen kloppen en alles ingeleverd.
Tellen en foto’s erbij voor extra controle dat alles echt terug is en niet toch nog ergens ligt en je het dus niet mee terug neemt.
Carolina Riffi Ollit ( Carat23) had alle ,tassen volgens haar eigen stysteem, netjes in de koffer ingepakt toen ik het van haar aan nam, verre van makkelijk om dat er ook weer zo in terug te krijgen.
Ik herken dit met mijn eigen make-up, dit moet ik altijd zelf doen anders past het niet. Het koste enige puzzelwerk om alles er weer netjes in terug te krijgen, maar toch gelukt zonder op de koffer te moeten gaan zitten om dit dicht te krijgen 😉

 

Terug naar Nederland en de hectiek van het leven als een visagiste!

Ik vloog een dag eerder terug dan Carmichael omdat ik de volgende dag naar de 85e verjaardag van mijn ex. schoonmoeder zou gaan en de dag daarna ook weer een foto shoot in mijn agenda had staan. Ik stond nog op schiphol,op mijn bagage te wachten, toen de telefoon ging of ik ’s middags om 13.00 een visagie opdracht kon doen.
Het is een half uurtje later geworden maar aan het eind van de middag was ik toch wel erg moe. Ik moest die ochtend om drie uur al op om met de taxi, naar het vliegveld gebracht te worden. Het was dus wel een heel erg lange dag.leuke

Zombies, bruiden en verschillende andere opdrachten!

Het leuke van mijn werk als visagiste vind ik toch wel de diversiteit van mijn vak.
Zo ben ik mensen in Zombies aan het veranderen en een paar dagen later een bruid een mooie make-up een haarstijling geven. Of een foto een shoot bij en/of voor bedrijven en twee dagen later werk ik weer aan een leuk film project.
Nooit saai en ik vind alles leuk!

20160709_112356De zombies waren voor een open dag van dansschool Versteegh in Arnhem. Twee ochtende 10 mensen in zombies veranderen, super!
Bij de eerste paar moet ik altijd even een knop omzetten van het fijne werk en mooi het maken van mensen als visagist naar theatraal werken als grimeuse. Maar als ik weer in die flow zit dan gaat het als een speer en de reacties van de mensen waren geweldig!

Hier onder een kleine impressie
Eigen opnames van de dansgroep waar ik de grime voor heb gedaan

 

 

 

 

Verder nog een leuke en gezellige fotoshoot voor Casanova Milano in Utrecht.
Designer: Roberto Salvatore
Fotograaf Hans Bolten

rs0006  rs0009   rs012

rs014      rs0001

Dit jaar ook weer een paar bruiden , die helemaal gelukkig waren met hun kapsel en mooie make-up.
Nu even afwachten of ze er aan denken om me een  leuke foto te sturen.

Leuke opnames in Amsterdam bij de Persgroep die de kranten AD, Volkskrant, Trouw en het Parool in hun beheer hebben. Deze opnamens waren via Fourcorners, Arnhem waar ik al vaker leuk mee heb samengewerkt, o.a. de film lost Lives.
Hier de link van de korte film Lost – lives

Elk kwartaal heb ik een shoot voor het blad de Soroptimist waar ik met fotografe Janita Sassen vormgeving en fotografie al sinds 2008 mee samen werk voor deze opdrachten.
Vrij veel zeer leuke grotere en ook kleinere opdrachten in deze afgelopen maanden gedaan en ook iets te veel om ze allemaal stuk voor stuk te benoemen in deze blog.

Een paar springen er dan toch wel weer uit en heb ik foto’s van dus wil ik deze nog wel benoemen.
Een fotoshoot met Marloes van Frankenhuyzen en haar vader.
Ze hebben samen aan dit  leuke project gewerkt en foto’s gemaakt ( pap de foto’s en Marloes de stijling) met het onderwerp,|”Waar zijn de nieuwe meesters”?
Zo als je aan de foto’s kunt zien is het allemaal gebaseerd op de oude meesters. Maar als je heel goed kijkt zie je er dat er een kleine knipoog in verwerkt is. Het is maar een klein  detail, maar het is aanwezig 😉
Op de grotere versie is het, uiteraard, beter te zien, maar….als je goed kijkt zie je op onderstaande foto iets wat in de huidige tijd thuis hoort en niet in die periode!

waar-zijn-de-nieuwe-meesters-2
waar-zijn-de-nieuwe-meesters-1
Ik heb eerder een hele leuke shoot met hun gedaan. Hieronder het resultaat van die shoot. Ook dit was helemaal in de oude klassieke stijl.
Marloes had een school opdracht en ze moest een schilderij namaken + een moderne versie.

19193_10200165160948039_1343909211_n
Hier zijn ze alle drie op een rij te zien.

Ook de foto, hier onder die op mijn facebook pagina te zien is, heb is samen met hun gemaakt.
image (1)

Mooie publicatie van een fotoshoot.

Dit jaar niet veel publicatie foto shoots gedaan, maar deze wil ik toch nog wel even vermelden.
Dit is de link naar de volledige( online) publicatie
Fotograaf: Hans Bolten fotografie
Modellen: Nick en Niels Robben
Stijling, haar en makeup: makeup4u.nl
Designs: Carmichael Byfield, House of Byfield
thetraveler

 

 

 

 

 

 

 

 

De volgende fashion week, nu Polen! Het VIP gevoel…

14390902_1228241107217797_8362062897743442081_nPolen, een van de landen waar ik nog nooit eerder geweest was, maar ook die kan ik nu van de lijst afstrepen.
Weer spannend wat je daar weer zal vinden. Ze hadden een goed heel hotel t.o. het vliegveld voor ons geregeld (geen last van de vliegtuigen gehad) en we werden met mooie spik splinter nieuwe Volvo’s van het hotel naar de show locatie gereden.
Volvo was hoofdsponsor en Carmichael, en fotograaf Marc Lambechts waren helemaal in hun nopjes.
Ik moet zeggen, je voelt je wel een VIP als je met zulke auto’s op en neer gereden word en telkens netjes vlak bij de ingang wordt afgezet!
’s Morgens in het Marriot hotel een uitgebreid lopen buffet ontbijt om het VIP gevoel nog tot een iets hoger niveau te brengen.

 Stijling modellen de show en … V.I.P. publiek.

De dag van de show op tijd aanwezig zijn om de stijling te verzorgen, zoals de tassen can Carat23 en de Molinis. Dat liep allemaal even anders dan we begrepen hadden en wat normaal de manier van werken is.
Normaal heb je zeker een uur, of meer, de tijd om de modellen te kleden en alles te stijlen, deze keer dus helaas niet!
Dat is dan even slikken….
Er was een show voor ons die uit drie ontwerpers bestond en zij dezen deze show gezmaleijk, wat dus betekende dat alle drie de groepen modellen op de catwalk moetsen lopen. Wat dus betekende dat de modellen van de catwalk afkwamen en zich vliegensvlug moetsen omkleden voor de show van Carmichael.
Wat dus inhield, dat we niet meer dan vijftien of twintig minuten de tijd hadden om de modellen de kleden, stijlen en wat kleine aanpassingen te verrichten om de ontwerpen precies pas te krijgen.
14479601_1228241930551048_7555115968989604859_n

14494838_1274989532524750_6746163487512349512_nEr was helaas ook geen tijd om het haar en de make-up te veranderen zoals wij dat graag wilden hebben.Dan haal ,je echt heel opgelucht adem als het er op de catwalk toch allemaalm goed uitziet. Niet helemaal zoals jij het zou willen, maar gelukkig weten te toeschowers dit niet!Het lijkt een en al glamour zo’n fashion show, maar achter de schermen is het soms toch wel paniek en tandenknarsen en soms heel erg improviseren om alles er perfect uit te laten zien.Als je daar goed mee overweg kan is het spannend, uitagend en heel leuk werk.

De volgende dag hebben we veel shows gekeken en Marc ( de fotograaf) heeft bergen met foto’s kunnen maken.
Tewijl je dan in het publiek zit kom je tot de ontdekking dat er bij alle shows een paar grote namen aanwezig blijken te zijn.Patrizia Gucci van het groteGUCCI merk en Agata Ruiz de la Prada, twee grote en bekende namen uit de mode wereld.
Patrizia Gucci verbleef in het zelfde hotel als wij. Toen wij terug kwamen van eenn show hebben we ook m nog even met bhaar gesproken. Carmichale wilde, tijdens het bekijken van een van de andere show, natuurlijk met haar op de foto. Dit zijn dan toch wel weer leuke ervaringen om mee te mogen maken.

Volgende fashion show, nu in Nijmegen!

Kristine Mkrtchian (Ajnemra , Arnhem) had mij benaderd of ik mee wilde werken voor de haarstijling van haar fashion show in Eusebius in Arnhem.
Ik heb al eens vaker met Kristine gewerkt en ze heeft hele mooie ontwerpen, ik wilde hier graag aan meewerken.
Er zouden twee visagiste en twee haarstijlisten zijn voor ongeveer 7 tot 10 modellen. Als je ruim de tijd hebt is dat heel goed te doen, alleen had de tweede haarstijliste afgebeld omdat ze ziek was.
Dan is het echt even een hele klus, maar ook hier weer, als ik eenmaal lekker op gang ben dan gaat het toch weer redelijk snel.
Als alle modellen van een hele mooie haarstijl voorzien zijn ben ik toch wel heel blij als alles super uitzien en ze helemaal gereed zijn voor de show.
Een aantal meiden kende ik al en ondanks het onverwacht heel stevig doorwerken was het ook weer onzetten leuk om te doen.
De hier onder geplaatste foto’s spreken voor zich over het totaal plaatje van de haute couture ontwerpen van Kristine Mkrtchian en bijpassende haar stijling en make-up!

 

14241623_1376120859083661_8311570879574672280_o               14305304_1098005276947283_7840880922145452858_o                    14305355_1100314793382998_647511039616815371_o

 

14212184_10210936936648409_2352131422983741705_n               14249895_1099124926835318_603727788738270465_o       14249709_1098004176947393_6539747363343559950_o
14258115_1100314900049654_8300199674556483472_o         14289827_1099125470168597_6142515789382453772_o

Ik geloof dat ik in vogelvlucht de afgelopen acht maanden toch redelijk heb weten te omschrijven en weer een impressie heb kunnen geven van mijn werkzaamheden.
Vanaf hoop ik de draad weer op te oppakken, en volhouden, om regelmatig weer een nieuwe blog te schrijven!

 

Tot de volgende blog!

animaatjes-carla-23203